Quist mucoïdal

Quist mucoide o micoide

Introducció

El quist mucoïdal és una lesió de la pell benigna amb un contingut mucilaginós clar de consistència gelatinosa. Al peu solen estar ubicats a les parts de l'Acra en coincidència amb alguns interlineat digital o en l'àrea periungueal, encara que hi ha més atipid i llocs de major volum.

Etiologia

La causa del quist mucoide és:

  • Augment de la producció d'àcid hialurònic per fibroblasts.
  • Els situats en les àrees conjuntes interfalànal assisteixen a canvis de la mateixa amb o sense processos artscosic.
  • Dues formes acceptades de la producció digital de quist mucoide actualment coexisteixen.

 

El primer és una derivació o herniació del revestiment de l'articulació adjacent. En aquests casos el contingut és un fluid que es troba dins de l'articulació corresponent a la lesió i pot haver relacionat trauma, artritis, canvis artròtics o simplement es pot generar espontàniament.

El segon presenta un dipòsit d'una substància gelatinosa, mucina i no està connectat a l'espai de l'articulació (impanant aquest concepte).

Clínica

La clínica del quist mucoïdal assisteix a l'aparició de nòduls tous de consistència més o menys pneumàtica a la pressió sobre la lesió. No són doloroses a menys que mecànicament hi hagi conflictes amb calçat. Un líquid viscós-gelatinós d'aspecte cristal·lí se sol trobar dins dels nòduls.

La seva ubicació sol ser a les Cras dels dits de l'àrea interfalànal dorsal o a l'àrea al voltant de la fulla d'ungles d'uns 0,5 cm de diàmetre. Hi ha altres localitzacions més atípiques amb quists de major volum en general

La compressió del quist en les zones de germen de les làmines d'ungles pot conduir a distròfies quist.

Tractament

Alguns de nosaltres sabem que una mica de frustració en el tractament d'aquests quists. Les opcions de tractament no intervencionista o conservadora com la cauterització, la crioteràpia, les injeccions de corticosteroides o el drenatge no sempre funcionen. Tot i que cal assenyalar el següent: és important tenir en compte que en la majoria dels casos la comunicació amb la funda conjunta o tendó és la font de subministrament del contingut del quist i sense la desaparició d'aquesta comunicació o derivació de l'èxit de resolució disminueix substancialment. Així que una escissió del quist es practica amb desbridament o curetatge de l'articulació i sola o doble solapa de rotació 2. No obstant això, això no sempre és el cas si es tria una solució no quirúrgica.

Predilecció en el meu cas: negociar les expectatives amb el pacient i ser el màxim de conservador que ell o ella vol assumir. Si és possible, aspiració-drenatge i escletatge de les parets amb corticosteroides o amb Tetradecil sulfat de sodi 1.

Sempre farem una intervenció quirúrgica al final de la carretera.

Exploració-visualització de casos-conservador

Pacient amb antecedents d'importants queloides i retraccions en les cicatrius prèviament tenien les realitzades per cirurgians plàstics. Així es determina l'etiologia del tumor i ja que en aquest cas va ser dolorós en l'augment a causa de la irritació amb el calçat es va decidir la resolució no quirúrgica amb l'aspiració i escletatge de les parets. Per tal de proporcionar que a causa de la seva ubicació era més que probable (no veritable) que no tenia cap comunicació tenen una articulació tendó o beina. (aporto imatges).

 

quist mucoïdal
Ubicació aspecte exterior
Quist mucoïdal
avaluació d'ultrasons
Quist mucoïdal
Valoració ecogràfica
IMG_2846
Drenar el contingut
Quist mucoïdal
restes mucilaginoses amb contingut hemmatic

 

mucoide cyst2
Ubicació d'aspecte extern
Quist mucoïdal
aparença cristal·lina de contingut mucilaginós

 

 

 

 

2-JD Calder, Buch B, Hennessy MS, el tractament dels quists mucoses dels dits dels peus. Amb el turmell Int. 2003 Jun; 24 (6): 490-3.

1-audebert C, tractament de quists mucoides de dits i dits per injecció de sclerosant. Dermatol Clin. 1989 de gener; 7 (1): 179-81.

Podòleg de professió i de sentiment. Dedicat a la biomecànica de la extremitat inferfior, la podologia infantil i la cirurgia de mínima incisió del peu. Honestedat i professionalitat són les metes que oferim en tot el que fem.

Deixa un comentari